Ga naar de inhoud

Nieuws

Actueel nieuws

Prefab bouwen met staalframe neemt een vlucht

Een stevig, duurzaam en comfortabel huis betaalbaar bouwen. Dat kan met staalframebouw. ATLANTA MBS in Klazienaveen is gespecialiseerd in dit bouwsysteem en wekelijks levert de fabriek complete woningen af. Prefab bouwen is volgens eigenaren Dennis en Jeroen Arends en Rico Oosting het antwoord op tal van actuele vraagstukken.

,,Er is bijvoorbeeld minder bouwpersoneel nodig voor deze manier van bouwen en iedereen weet dat er een tekort is aan geschoolde medewerkers in de bouw’’, zeg Dennis Arends. ,,Verder wordt met staalframebouw minder CO2 uitgestoten en ook dat is een actueel onderwerp in de bouwsector.’’ Ondertussen wordt volgens de ondernemers niets ingeleverd op kwaliteit en stevigheid. Staalframebouw levert een constructie op die superlicht, maar ook ijzersterk is. ,,Het combineert de pluspunten van houtskeletbouw met die van staal. De basis van onze prefab bouwconstructies is een staalframe, dat wordt geproduceerd met moderne CNC machines. Dankzij de lichte constructie en de onderlinge verbondenheid van de bouwdelen zijn de woningen zelfs bestand tegen aardbevingen. We hebben de afgelopen jaren dan ook al verschillende woningen opgeleverd in het aardbevingsgebied in de provincie Groningen.’’

Maatvast

Een prefab woning is eenvoudig te bouwen en bovendien maatvast. Bouwonderdelen als gevels, binnenwanden en verdiepingsvloeren sluiten goed op elkaar aan, wat een goede luchtdichting oplevert. ,,En een luchtdichte woning verliest nauwelijks energie bij verwarmen en koelen’’, aldus Jeroen Arends. ,,Installaties voor verwarmen en koelen kunnen daardoor kleiner zijn en hoeven minder hard te werken. Het aanbrengen van installatieleidingen gaat ook een stuk eenvoudiger. Met staalframebouw ontstaan energie-arme woningen, die onder meer twaalf jaar geleden al werden geplaatst in de eerste energieneutrale straat van Nederland, Meerstad Groningen.’’ De woningen zijn tevens circulair: bouwonderdelen kunnen gerecycled worden.

‘Staalframebouw levert een superlichte, maar ijzersterke constructie op’
Met het ATLANTA bouwsysteem zijn verschillende unieke woningen te bouwen. Op de website van het bedrijf zijn diverse opgeleverde projecten te vinden en die laten een keur aan ontwerpen zien. Van kubistische woningen tot woningen met een kap en van gelijkvloerse woningen tot traditionele woningen met meerdere verdiepingen. Rico Oosting: ,,De ontwerpen komen meestal tot stand door een intensieve samenwerking tussen opdrachtgevers, architecten en ATLANTA MBS. Elke partij brengt wensen en kennis mee in het bouwteam. Daardoor ontstaan ontwerpen die voldoen aan de wensen en eisen van de opdrachtgever, actuele wet- en regelgeving en de eventuele eisen van een welstandscommissie. Er wordt rekening gehouden met wensen ten aanzien van uiterlijk, maar ook budget en het gebruik van de woning.’’ Het uiterlijk van de woning wordt onder meer bepaald door de gevelafwerking en daarin biedt ATLANTA MBS diverse mogelijkheden, zoals traditioneel metselwerk, steenstripsystemen, gevelstuc, vezelcementplaten, Rockpanel, trespa en verschillende afwerkingen met hout en natuursteen.
Zelf bouwen
Volgens Arends is er steeds meer vraag naar mogelijkheden om zelf een huis te bouwen of af te bouwen en ook dat is mogelijk dankzij staalframebouw. ,,In eigen beheer een woning bouwen of afbouwen kan door ons de bouwconstructie te laten produceren en opbouwen. Eventueel kunnen ook de fundering en de vloerplaat door ons worden gemaakt. Daarna kan de opdrachtgever eenvoudig en betaalbaar zelf verder bouwen.’’ ATLANTA levert ook bouwelementen voor het optoppen van gebouwen, oftewel het verhogen van een bestaand gebouw met een bouwlaag. Zo is onlangs bij een grootschalige renovatie in Haarlem nog gebruikgemaakt van de kennis en producten van het bedrijf in Klazienaveen. Voor opdrachtgevers in Nederland en Duitsland worden tevens vakantiewoningen gemaakt. Arends: ,,Voor het Noorden en Oosten van het land kunnen we volledige woningbouwprojecten verzorgen dankzij een uitgebreid netwerk. We werken intensief samen met verschillende aannemers en vanwege groei breiden we dat netwerk graag uit, zodat we ook in andere delen van het land complete projecten kunnen opleveren. We zien dat ook aannemers buiten ons netwerk prefab casco’s bestellen om zelf af te bouwen.’’
Particuliere opdrachtgevers, bouwers en ontwikkelaars zijn van harte welkom in Klazienaveen om hun plannen en de mogelijkheden van staalframebouw te bespreken.

Levensloopbestendig en duurzaam wonen in Klazienaveen.

Regio/Klazienaveen – Levensloopbestendig en duurzaam wonen is een wens voor velen, en dit in een sociale omgeving. Dit alles kan op korte termijn werkelijkheid worden!
Het is januari 2024 en wensen over het levensloopbestendig en duurzaam wonen in een sociale omgeving kwam bij enkele inwoners van Klazienaveen naar boven. Het wachten op een kavel binnen de gemeente Emmen duurt veel te lang volgens hen. Het begon met een eenvoudig idee, waarop de enkele enthousiaste inwoners elkaar vonden.

Wat is er aan de hand?
Het animo om zelf iets te ondernemen steeg in een rap tempo, mede door de enthousiaste berichten, naar buiten gebracht door toenmalig wethouder Rene van der Weide. Op het voormalig AZC-terrein in Klazienaveen gaat de gemeente Emmen kavels vrijmaken voor woningbouw. Om meer kans te maken op een kavel en om niet afhankelijk te zijn van projectontwikkelaars, ligt er een plan gereed om een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) op te richten. Een CPO is een groep pariculieren1 die de regie van het bouwen van de door hun beoogde woning gezamenlijk aanpakken.

Lidmaatschap CPO
Vanaf  de maand september staat onze vereniging (CPO) open voor toetreding van leden. Deze kunnen zowel een senior als een starter zijn die graag willen bouwen. In feite is iedereen welkom om zich aan te sluiten bij de nieuwe CPO, want binnen het door ons beoogde project is er ook ruimte voor kleinere woningen ten behoeve van alleenstaanden en jongeren! Dus juist ook die doelgroepen waarvoor op dit moment veel te weinig aanbod is.

Meedoen?
Sluit u ook aan als u zich voelt aangesproken! U kunt zich hiervoor aanmelden op de website van OnzeStee.nl U ontvangt dan te zijner tijd een uitnodiging voor de bijeenkomst die in de maand september gepland gaat worden.

Nieuw initiatief woningbouw te Klazienaeen. CPO vereninging in oprichting ONZE STEE nodigt inwoners van Klazienaveen en omringende dorpen uit zich aan te sluiten om kavels van Gemeente Emmen te verkrijgen voor de bouw van een eigen straat(je) of hof. Lees meer op:

Projecten in uitvoering

ATLANTA MBS Staalframebouw (2)
ATLANTA MBS Staalframebouw (3)
ATLANTA MBS Staalframebouw (5)
ATLANTA MBS Staalframebouw (8)
ATLANTA MBS Staalframebouw (7)
ATLANTA MBS Staalframebouw (6)
ATLANTA MBS Staalframebouw (4)
ATLANTA MBS Staalframebouw (9)
ATLANTA MBS Staalframebouw (1)
ATLANTA MBS Staalframebouw
ATLANTA MBS Staalframebouw 02
ATLANTA MBS Staalframebouw 03

Droge afbouw met ATLANTA Staalframebouw

Meer lenen voor een energiezuinige woning. Energielabel krijgt invloed maximale hypotheek.
Koop je een woning met een laag energieverbruik, dan mag je vanaf 2024 meer lenen. Afhankelijk van het energielabel mag een bepaald bedrag buiten beschouwing worden gelaten, en kun je dus optellen bij je maximale hypotheek.
A+++ € 20.000,- tot € 30.000,-
A++++ zonder energieprestatiegarantie € 40.000,-
A++++ met energieprestatiegarantie voor minimaal 10 jaar € 50.000,-
Het bouwen van een woning met A++++ label is eenvoudiger te realiseren bij een andere manier van bouwen zoals het bij Staalframebouw het geval is. Er is dan al standaard aanmerkelijk meer isolatie dan bij een massieve woning. De isolatielagen kunnen door de open bouwconstructie eenvoudig kan worden uitgebreid. Bij een woning van 400 m3 kost een upgrade van een A+++ naar een A++++ ca. € 7.500,00. Uiteraard heeft de upgrade ook voordelen en leidt tot nog minder energieverbruik waardoor deze investering zichzelf op termijn terugverdient.

Een complete prefabzorg woning op transport.

TUIN HUIS in Staalframe in zelfbouwpakket geleverd

De volgende fase van PREFAB bouwen met Staalframe. isolaties en kozijnen nu ook vanuit de productie.

Een nieuwe trend? Je eigen huis (af)bouwen.

Voor jongeren is het kopen of bouwen van een eigen huis nog steeds erg moeilijk, zo niet onmogelijk. Nieuwe bouwregels, stengere hypotheekeisen, stijgende prijzen voor bouwmaterialen en hogere loonkosten maken het bijna onmogelijk voor jongeren om op een betaalbare manier nog een nieuwe woning te realiseren.
In de 60 tot 90 van de vorige eeuw was het gebruikelijk dat jongeren op het platteland in de vrije tijd hun eigen woning bouwden. Door zelf veel werk te doen bespaarden ze op de bouwkosten en was het bouwen toch te realiseren. Het bouwen zelf nam echter wel veel tijd in beslag en duurde daarom vaak lang.
Sinds enige tijd is bovenstaand weer populair aan het worden. Echter willen jongeren niet meer jaren bezig zijn om hun woning te bouwen. Door het kopen van een constructief casco (met een open structuur zoals dat bij staalframebouw het geval is) hoeft er alleen nog te worden afgebouwd. De bouwer hoeft geen bouwvakker meer, iedereen die een beetje handig is kan een dergelijk casco zelf afbouwen.
ATLANTA levert steeds vaker haar producten voor dergelijke projecten. Bij aankoop van het casco bij ATLANTA krijgt de koper begeleiding in het afbouwen van het casco tot een complete woning. ATLANTA regelt ook alle tekenwerk en de bouwvergunning indien dat gewenst is. Is jou interesse ook gewekt? Kom maar eens kijken op een project!
Meer weten? stuur een mail

Ontmoet ATLANTA MBS!

 
Heeft u bouwplannen of bent geïnteresseerd bent hoe woningen, op een moderne manier prefab worden gebouwd? Dan bent u van harte welkom voor een bezoek aan ons bedrijf of op een lopend project.
 

Daarnaast zijn we ook dit én volgend jaar weer present op diverse bouw- en woonbeurzen in het land


* Januari 2024 Beurs BOUWPLAN Assen

Meer weten? stuur een mail

Je nieuwe huis in een bouwpakket. ATLANTA MBS levert steeds meer aan zelfbouwers en slimme aannemers. Zo wordt bouwen weer betaalbaar. En GRATIS in het moderne bouwsysteem: BETER BOUWEN.

tuinhuizen poolhouses nu ook in bouwpakket. snel geleverd

ATLANTA MBS staalframebouw construtie in Almelo.

tijdelijke units gebouwd met een staalframebouw invulling
 

ATLANTA MBS staalframebouw construtie in Assen.

Het “beest” is gearriveerdDe machtige FRAMECAD ST900iT maakt vloerprofielen in diverse materiaalsterktes en vloerdiktes. Met de komst van deze machine is ons machinepark voor de productie van staalframeconstructies compleet. De volgende stap is de verdere automatisering van het productieproces: beplatingsrobots en automatische keermachines. Door prefab bouw en de daaruit voortvloeiende voordelen bespaart u zeer stevig op de uitstoot van CO2 / stikstof. Staalframebouw wordt steeds meer algemeen gezien als het bouwsysteem met de meeste potentie om andere milieubelastende prefab systemen op te volgen. Volg ons op de socials #ATLANTA

https://www.facebook.com/atlantambs/

de montage van de producten van ATLANTA MBS vanaf heden ook met eigen materiaal.   

moderne levensloopbestendige woningen bouw je met een super-energiearm staalframe casco van ATLANTA MBS.

Schuurwoningen blijven populair en steeds vaker worden ze gebouwd met een staalframe constructie als basis.  

ATLANTA MBS groeit! Hier alvast een preview van de nieuwe fabriek met 5000 m2 productieruimte.  

Staalframe constructie voor appartementengebouw te Weerseloo door ATLANTA MBS
 
 

Meer weten? stuur een mail

UItbreiding machinepark
 
ATLANTA MBS wordt steeds meer gevonden door marktpartijen  en dat is logisch, want PREFAB bouwen zit in de lift. Om de productie te waarborgen is het machinepark uitgebreid met meerdere Rollvormmachines. Er is nu een F325iT Multimachine aan het machinepark toegevoegd.
 
Meer weten? stuur een mail
PREFAB Bouw met ATLANTA MBS een Staalframe bouwconstructie
 
Elke week vertrekken er complete woningen uit de PREFAB productie van ATLANTA. Heeft u bouwplannen? Maak een afspraak voor een bezoek, Ook het ontwerp- en vergunningtraject kan door ATLANTA MBS worden verzorgd.  
 
Meer weten? stuur een mail
Nieuwe projecten
Bouwconstructie voor particuliere opdrachtgever te RIJSWIJK. Meer weten? klik hier..
Nieuwe projecten
ATLANTA MBS wordt ook steeds meer gevraagd mee te werken aan grootschalige renovatie-projecten. In Haarlem worden in opdracht van een woningbouwcorporatie en bouwbedrijf van LITH de ATLANTA MBS staalframebouwproducten ingezet voor de verduurzaming van rijen woningen. Met name de plug&play vloeren blijken een belangrijke factor zodat tijdens de renovatie ook alle installaties goed kunnen worden verwerkt. ALTANTA MBS engineerd, produceert en monteert de staalframeonderdelen. Meer weten? klik hier..
Nieuwe projecten
Door aannemer LV BOUW wordt een nieuwe invulling gegeven aan een bestaand kerkgebouw. In het bestaande gebouw worden appartementen gebouwd. Daartoe is het gebouw door ATLANTA MBS eerst geheel digitaal ingescand waarna de staalframe constrcutie delen zijn uitgetekend, ge-engineerd en geproduceerd. Kijk ook hier het filmpje van de bouw. Meer weten? klik hier..
Eigen productie en montage
 
    • Eigen staalframeproductiemachines
    • complete PREFAB elementen uit de fabriek
    • Eigen montage
Nieuwe projecten
Bouwconstructie voor ORION BV te Apeldoorn . Meer weten? klik hier..
Nieuwe projecten
AARDBEVINGSVEILIGE Bouwconstructie van ATLANTA MBS voor ORION BV te Groningen. Meer weten? klik hier..
Nieuwe projecten
Bouwconstructie voor particuliere opdrachtgever te VINKEVEEN. Meer weten? klik hier..
Nieuwe projecten
Bouwconstructie voor particuliere opdrachtgever te BERGEN ( NH). Meer weten? klik hier..
Nieuwe projecten
Bouwconstructie voor particuliere opdrachtgever te VEENDAM. Meer weten?  klik hier..
Nieuwe projecten
Bouwconstructie voor Villa te Amsterdam. Meer weten?  klik hier..
Nieuwe projecten
start bouw Schuurwoning te Blauwestad. Meer weten?  klik hier..
High-end Engineering, PREFAB Bouw Staalframe constructies
 

ATLANTA MBS heeft meer dan 10 jaar ervaring met het engineerien van staalframe constructies.

Wat uw Architect ook bedenkt: ATLANTA MBS zet het om naar een bouwbare constructie. Daarnaast produceert ATLANTA MBS in eigen beheer de PREFAB staalframeconstructies
 
 
 • Uitbouw van een voormalig Kloostercomplex te Waalre
 • Complete herbouw van een Supermarkt met daarboven Appartementen.
Veel ATLANTA MBS Bungalows de komende jaren
 
Levensloopbestendige woningen zijn erg in trek.
In opdracht van METRIX BOUW leverde ATLANTA MBS de PREFAB staalframebouw constructie voor een moderne bungalow te Groesbeek.
 
Meer weten? stuur een mail
 
ORION BOUW . Dé bungalowbouwer van Nederland.
 
ORION BOUW BV is gespecialiseerd in de bouw van Bungalows met een staalframecasco en is actief boven de grote rivieren van Nederland.
 
Meer weten? stuur een mail
Complexe kapconstructies? Geen probleem voor ATLANTA-MBS
 
Voor een zelfbouwer in ALMERE OOSTERWOLD is een bouwconstructie gemaakt op een complexe dakconstructie.
Schuurwoningen. Staalframe blijkt een ideale bouwconstructie.
 
ATLANTA MBS levert in heel Nederland de bouwconstructies voor schuurwoningen. Het STERKE en open karakter van de staalframeconstructies – vaak in combinatie met warm stalen hulpconstructies – blijken een ideaal uitgangspunt voor dit populaire woningtype. Staalframe verdringt hiermee houtskeletbouw, mede omdat er constructief veel meer mogelijk is.
Staalframe vereenigd
 

ATLANTA MBS is lid van de stichting BOUWEN MET STAAL. Deze organisatie hioudt zich bezig met het promoten van bouwen van stalen bouwconstructies. Tevens zijn ze auteurs van het handboek voor de staalframebouw.

Starterswoningen
 

ATLANTA MBS bouwt Starterswoningen voor ontwikkelaars en woningbouwcooperaties. Het efficiente bouwsysteem wordt ook bekend bij andere marktpartijen. De door K4 Architecten ontworpen rijwoningen worden ontwikkelt en gebouwd door ORION Bouw BV. Ga naar contact..

High-end Engineering
 

ATLANTA MBS heeft meer dan 10 jaar ervaring met het engineerien van staalframe constructies.

Wat uw Architect ook bedenkt: ATLANTA MBS zet het om naar een bouwbare constructie.
Nieuwe projecten
naast woningen worden ook de constrcuties voor tuinhuizen, vakantiewoningen en kapschuren geleverd en gemonteerd.Meer weten? klik hier.
ATLANTA traint en leid op
De bouwmethode vraagt specifike vaardigheden van zowel de engineers, de operators als van de productie- en montagemedewerkers. Deze vaardigheden worden middels interne trainingen en opleidingen aangeleerd. Nieuwe medewerkers volgen een BBL traject binnen ATLANTA MBS.  Ben je ook geinteresseerd in een loopbaan in een bedrijf met toekomstperspectief? Neem dan eens contact op voor een gesprek met ons. mail
Aardbevingen.
Bouwen met staalframe blijkt inderdaad een erg goede methode om de aardbevingsproblematiek bij nieuwbouw in Groningen te kunnen gaan oplossen.
In opdracht van Bouwbedrijf Henckel levert ATLANTA MBS de staalframebouw constructies voor respectievelijk een serie van 9 en 5 woningen te Delfzijl.
 
Seriematige woningbouw te Delfzijl door Bouwbedrijf Henckel met een staalframebouw constructie van ATLANTA MBS. Bouw van de constrcuties in 9 weken gerealiseerd, dus elke week 1 woning.
 
Meer weten? stuur een mail
Sterk staaltje Staalframebouw
 
PREFAB Bouwen met staalframe kan ook de oplossing zijn voor het bouwen op een kleinere kavel. ATLANTA MBS levert haar producten JUST IN TIME op de bouwplaats.
In opdracht van METRIX BOUW leverde ATLANTA MBS de PREFAB staalframebouw constructie voor een moderne villa te Roermond.
 
Meer weten? stuur een mail
Sterk staaltje levensloopbestendig bouwen
 
In opdracht van METRIX BOUW leverde ATLANTA MBS de PREFAB staalframebouw constructie voor een moderne BUNGALOW te MOOK.
 
Meer weten? stuur een mail
 
Levensloopbestendige woningen
 
De vraag naar levensloopbestendige woningen is sterk stijgend inherent aan de vergrijzing van de nederlandse en belgische bevolking. Met een ATLANTA MBS Staalframebouw casco bouwt u u een NIET accumulerend casco; de perfecte basis voor en extreem weinig energievragende woning, die daardoor sneller en goedkoper is te verwarmen en te koelen.
#geenwarmtepompmeernodig
 
ATLANTA MBS levert ook dit jaar veel staalframecasco’s voor levensloopbestendige woningen. Zoals onder andere voor enkele particuliere opdrachtgevers te Doesburg.  
 
Meer weten? stuur een mail
BIMMEN met ATLANTA!
 
ATLANTA -MBS blijft voorop lopen met het verder ontwikkelen van de Staalframebouwmethode. ATLANTA ontwikkelde enkele tools waardoor de bouwconstrcuties van particuliere woningen nu ook in een BIM omgeving kunnen worden gecontroleerd. Knelpunten in de verschillende bouwonderdelen worden vroegtijdig herkend en dragen bij aan nog minder fouten op de bouw.
 
Wilt u meer weten: ga naar de site of stuur een mail met een aanvraag voor een begroting van uw project.        
Zelfbouw in Nederland steeds populairder.
 
Een nieuwe trend in de BOUW: Particulieren ontwerpen zelf hun huis, bestellen daarna een bouwpakket ( a la een IKEA pakket) en bouwen in eigen regie en betaalbaar hun droomwoning (met een beetje hulp van profi’s, dat dan wel..). Is dit de ondergang van de aannemerij zoals we die kennen? Waarschijnlijk niet, maar de vaak starre en behoudende bouwbranche zal mee moeten in de steeds hoger wordende eisen niet alleen voor energie-armer en beter bouwen, maar ook van de steeds beter geinformeerde particulier. meer lezen?  
 
Uit onderstaande vergelijk tussen verschillende bouwsystemen blijkt dat bouwen met staalframe de meeste voordelen heeft.
 

Heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op