Ga naar de inhoud

Gevelvullende elementen

Gevelvullende elementen met staalframe als basisproduct zijn maatvaster dan die van houtskelet. Hierdoor kan er strakker worden gebouwd en kunnen er kleinere dilataties worden toegepast. Daarbij is een staalframe element 20 – 25 % lichter dan een Houtskelet element. Ook met betrekking tot windbelasting en brandveiligheid scoort een staalframe element beter.

Maatvastheid en Precisie:
Gevelvullende elementen met een staalframe als basis hebben een significant voordeel als het gaat om maatvastheid. Door de aard van het gebruikte staal en het fabricageproces zijn deze elementen uiterst nauwkeurig in hun afmetingen en vorm. Dit betekent dat ze perfect passen en strak in elkaar kunnen worden gezet, waardoor er minimale ruimte is voor fouten of afwijkingen. Hierdoor kan er strakker en preciezer worden gebouwd, resulterend in een esthetisch aantrekkelijkere en meer uniforme gevel.

 

 

Kleinere Dilataties:
De nauwkeurigheid van gevelvullende elementen met staalframe stelt bouwers in staat om kleinere dilataties (bewegingsvoegen) toe te passen tussen de verschillende elementen. Dit heeft verschillende voordelen, waaronder een verminderde visuele impact op de gevel en een verbeterd esthetisch aspect van het gebouw. Bovendien kunnen kleinere dilataties bijdragen aan een verbeterde thermische en akoestische isolatie, omdat er minder koudebruggen en geluidslekken ontstaan.

Gewichtsvoordeel:
Een opmerkelijk voordeel van gevelvullende elementen met een staalframe is dat ze aanzienlijk lichter zijn dan houtskeletconstructies. Het lagere gewicht heeft meerdere gunstige effecten. Het vereenvoudigt het transport en de installatie van de elementen op de bouwplaats, waardoor het bouwproces efficiënter wordt. Bovendien kan het lagere gewicht bijdragen aan de funderingskosten, omdat er minder structurele belasting op de fundering rust.

Windbelasting en Brandveiligheid:
Staalframe gevelvullende elementen bieden ook voordelen op het gebied van windbelasting en brandveiligheid. Het sterkere en stijvere karakter van staal maakt de elementen beter bestand tegen windbelasting en externe krachten, waardoor ze de integriteit van het gebouw behouden, zelfs onder uitdagende omstandigheden. Bovendien heeft staal een intrinsieke weerstand tegen vuur, wat betekent dat staalframe elementen beter presteren in termen van brandveiligheid in vergelijking met hout.

Duurzaamheid en Lange Levensduur:
Gevelvullende elementen met een staalframe hebben doorgaans een langere levensduur vanwege de duurzaamheid en weerbestendigheid van staal. Staal is bestand tegen corrosie en degradatie, wat resulteert in een langer bruikbaar leven van de elementen zonder aanzienlijk verval.

Samengevat bieden gevelvullende elementen met een staalframe als basisproduct aanzienlijke voordelen op het gebied van nauwkeurigheid, gewicht, structurele prestaties en brandveiligheid. Deze eigenschappen maken ze aantrekkelijk voor moderne bouwpraktijken die streven naar efficiëntie, duurzaamheid en hoogwaardige constructies.

Heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op