Ga naar de inhoud

Binnenwanden

Binnenwanden worden vervaardigd van C89 profielen. Omdat er veelal een zelfde dikte materiaal wordt gebruikt kunnen deze wanden zowel constructief als non-constructief worden toepast ( na berekening constructeur uiteraard). Voor grote aantallen non-constructieve binnenwanden kan ook dunner staal worden toegepast.

 

Een opvallend kenmerk dat wordt genoemd, is dat er vaak hetzelfde dikte materiaal wordt gebruikt voor deze binnenwanden. Dit suggereert dat de wanden een uniforme dikte hebben, wat kan helpen bij het standaardiseren van de productie en installatieprocessen. Hierdoor kunnen deze wanden zowel constructief als non-constructief worden toegepast.

 

Het onderscheid tussen constructieve en non-constructieve toepassingen verwijst naar het gebruik van de wanden om structurele integriteit te bieden aan een gebouw (constructief) of om scheidingswanden en interne indeling te creëren zonder dat ze dragen bij aan de structurele ondersteuning van het gebouw (non-constructief).

 

Voor constructieve toepassingen, waarbij de wanden structurele ondersteuning moeten bieden, is het van cruciaal belang dat een professionele constructeur berekeningen uitvoert om ervoor te zorgen dat de gebruikte materialen en het ontwerp voldoen aan de vereiste sterkte en stabiliteit van het gebouw.

 

Wat betreft non-constructieve binnenwanden, die voornamelijk bedoeld zijn voor het creëren van ruimte-indelingen en scheidingen binnen een gebouw, wordt genoemd dat bij grote aantallen dunner staal kan worden gebruikt. Dit kan een kostenbesparende maatregel zijn bij grootschalige projecten, waarbij de wanden niet dezelfde structurele eisen hoeven te vervullen als bij constructieve toepassingen.

 

de C89 profielen worden gebruikt voor het maken van binnenwanden met een uniforme dikte, die afhankelijk van het doel zowel constructief als non-constructief kunnen worden toegepast, en dat er zelfs de mogelijkheid is om dunner staal te gebruiken bij grootschalige niet-constructieve toepassingen om kosten te besparen.

boven ziet u een voorbeeld van het toepassen van staalframe profielen voor constructieve en niet-constructieve binnenwanden

Ook onder hellende daken worden de C89 profielen toegepast voor binnenwanden alsmede woningscheidende wanden   

Staalframewanden zijn uitermate licht van gewicht en zeer strak qua maatvoering. Dit is 1 van de redenen waarom steeds vaker staalframe wordt toegepast in plaats van bijvoorbeeld houten of hsb.