Ga naar de inhoud

De gevelafwerking van uw nieuwe woning

Bij een moderne woning gebouwd met een moderne bouwsysteem hoort bijna vanzelfsprekend ook een onderhoudsarme gevelafwerking.
 
 
Steenstripsysteem
 
In West-Europa is metselwerk nog steeds de meest toegepaste gevelafwerking. Een alternatief daarop zijn steenstripssystemen. gevolg: de buitenmuren blijven slanker bij een hogere isolatiewaarde en er blijft meer binnenruimte. Bij gelijkblijvende dikte verhoogt de isolatiewaarde van de gevel doordat de brede steen en de spouw worden vervangen door extra isolatie. Bij de meeste steenproducenten is de collectie nu ook verkrijgbaar in strip uitvoering.
 
Er is optisch geen verschil te zien met traditioneel metselwerk.
Gevelstuck
 
Gevelstuuk geeft uw woning een upgrade vanwege het estetische aspect zeker in combinatie met ander materialen. In Duitsland is het Norm en in Nederland wordt het steeds vaker toegepast.
 
Vezelcementplaten
 
Een vrij recente en interssante afwerking van de gevel is die met onderhoudsarme vezelcementplaten
 
Rockpanel – Colors
 
Hedendaagse architectuurtrends als gelaagdheid en organische vormen in combinatie met een sterke nadruk op kosten en installatietijd vragen om flexibel maar robuust plaatmateriaal dat eenvoudig op elk gewenst formaat en in elke gewenste vorm kan worden toegepast. De ROCKPANEL Group is onderdeel van ROCKWOOL B.V. en produceert duurzaam plaatmateriaal op basis van het gesteente basalt. De duurzaamheid en voordelen van steen én hout zijn bij ROCKPANEL in één product verenigd! De producten passen moeiteloos binnen duurzame ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld het passiefhuis.
 
Eternit Sidings CEDRAL
 
De CEDRAL stroken zijn vervaardigd uit vezelcement, een uiterst duurzaam en milieuvriendelijk materiaal.  De gevelstroken zijn verkrijgbaar in 2 uitvoeringen: CEDRAL Wood biedt u de bekende cederhoutstructuur en CEDRAL Smooth heeft een licht gestructureerd uitzicht.  Ze zijn ook perfect combineerbaar met het gamma CEDRAL Board voor het bekleden van dakranden dankzij het gelijklopend kleurenschema.
 
Trespa Pura
 
Trespa® Pura NFC® is leverbaar in een breed assortiment natuurlijke houtkleuren om het huis nog mooier te maken. Het is bestand tegen weersinvloeden, snel te installeren, veilig en sterk
 
Modiwood
 
ModiWood hout ondergaat een verhitting en afkoeling proces, waardoor de cel structuur verandert.
Door dit proces wordt de duurzaamheid verhoogd. Er ontstaat een mooie diep bruine kleur en de isolatiekenmerken worden verbeterd. Hierdoor wordt ModiWood ideaal voor o.a. gevelbekleding, tuinmeubels en schuttingen. Er wordt niet voor niets 10 jaar garantie gegeven op alle ModiWood producten.
Milieu
Het vervaardigingproces van ModiWood is een buitengewoon milieuvriendelijk proces. Er worden alleen houtsoorten gebruikt die afkomstig zijn uit bossen waar herbeplanting plaatsvindt. Tijdens de productie van ModiWood worden er geen chemicaliën gebruikt.
Werk snel met ModiWood
ModiWood is snel en eenvoudig te monteren, onderhoudsarm en milieuvriendelijk. Met ModiWood bent u verzekerd van een mooie natuurlijke uitstraling van uw gevelbekleding.
Duurzaam
ModiWood is duurzaam en milieuvriendelijk, ModiWood werkt alleen met de beste grondstoffen en weert chemicaliën.
 
Nobelwood
 
NobelWood® is een alternatief voor tropisch hardhout op basis van biomodificatie van snel groeiend naaldhout met een biobased hars, gemaakt van het afval van rietsuikerstengels. Op basis van NobelWood® zijn nieuwe varianten ontwikkeld voor houten geveltoepassingen.
 
Zo is er nu ook NobelWood® FRX, de brandvertragende variant van NobelWood®. Daarnaast biedt NobelWood® Equal Weathering een oplossing indien een vergrijsde uitstraling gewenst is vanaf de montage. Verder kan NobelWood® Color afgewerkt worden met een hoogwaardige semi transparante coating in diverse kleuren
 
Wilt u meer impressies van het NobelWood®? Bekijk dan op de Foreco site de NobelWood-projecten.
Accoya®
 
Accoya® hout is ideaal voor onderhoudsarme toepassingen waar esthetiek van belang is. Dankzij de hoge maatvastheid en duurzaamheid van Accoya-hout zijn de totale levensduurkosten laag. Onafhankelijke tests tonen aan dat coatings langer meegaan op beplating/gevelbekleding van Accoya dan op concurrerende producten.
 
Western Red Cedar
 
Western Red Cedar is een Noord-Amerikaanse naaldhoutsoort met een hoge natuurlijke duurzaamheid. Het geniet een grote populariteit als (vergrijzende) gevelbekleding, waardoor woningen en gebouwen een zowel natuurlijke als chique uitstraling krijgen. Door de relatief lage volumieke massa en de zachtheid van het hout, laat het zich uitermate goed bewerken en verwerken.  Western Red Cedar staat bekend om de wonderlijke kleurvariaties die uiteenlopen van licht geelbruin, via rozebruin en zalmkleurig naar chocoladebruin. Deze variaties zijn met name goed te zien na het schaven. Zonder behandeling, vervagen de kleuren binnen korte tijd naar egaalgrijs. Het vergrijzingsproces kan worden versnel ( en onder controle worden gehouden zodat een egale vergrijzing ontstaat) door het product vooraanbrengen te (laten) behandelen met bijvoorbeeld Olympic Stain.
Cape Cod
 
Cape Cod is een houten gevelbekleding dat al jaren met succes  weerstand biedt tegen de meest wisselvallige weersomstandigheden. Vervaardigd  volgens innovatieve procedures voor houtdroging en verduurzaming. Cape Cod wordt  gemaakt van Lodgepole Pine, ook wel bekend als Noord-Amerikaans grenen.
 
 
Geef gebouwen karakter
 
Opvallende architectuur vraagt om een gevel van de beste kwaliteit. Cape Cod  wordt afgewerkt met een hoogwaardige watergedragen acrylaatlak. De houten  gevelbekleding is vanaf 50 m2 leverbaar in iedere gewenst kleur. Of  het nu RAL, NCS of kleur naar monster is.
  • FSC® C016391  
  • bewezen bestendig tegen alle weersinvloeden  
  • onderhoudsvriendelijk  
  • vrijwel alle kleuren mogelijk  
  • 15 jaar garantie
Voor meer informatie bezoek de productsite Cape-cod.nl.
Geopietra natuursteen
 

Nauwgezet en met natuurlijke grondstoffen gereconstrueerd. Elke steen wordt met de hand geschilderd en zorgvuldig omgetoverd tot een uniek natuurlijk product van hoge vakmanschap. Voordelen Geopietra muurstenen: beperkte dikte, vlakke achterkant, hoge isolatiewaarde, licht in gewicht en zeer eenvoudig en arbeidsvriendelijk aan te brengen.

Deze steenstrips zijn geschikt voor binnen en buiten en zijn gemaakt van 100% natuurlijk materiaal en zijn op iedere ondergrond, ook op isolatie, te verwerken. In sommige gevallen zoals bij hout is er een beperkte en eenvoudige voorbewerking nodig.
Elke steen is een natuurgetrouwe kopie van een echte steen en wordt los verlijmd en vervolgens afgevoegd De stenen kunnen ook  “koud op elkaar” geplaatst worden, zonder voeg.
Er wordt door Geopietra 50 jaar garantie geven op de stenen, kleur, cement en lijm. Stenen worden op zeer professionele wijze gekleurd. Het voegmateriaal (cement) is in 5 kleuren verkrijgbaar. Het voegcement (Geostuc) kan desgewenst ook nog gemengd worden met Geosab (grove korrels voor een oud uiterlijk). Inbrengen van de voeg gebeurt eenvoudig met een spuitzak.
Oude details (dichtgemetselde ramen, houten constructies etc.) kunt u toevoegen voor een optimaal resultaat.

Geopietra staat ook bekend onder de naam Eldorado Stone.
 
Alucopal®  / Alucobond®
 

Alucopal® is een gevelbekledingssysteem van aluminium composiet materiaal. De weerzijden van het plaatmateriaal zijn voorzien van een gecoate aluminium toplaag; hoge duurzaamheid, kleurvast, hoge sterkte en stijfheid en eenvoudig te verwerken. Alucopal® is o.a. geschikt voor exterieur en interieurtoepassing:gevelbekleding, luifels, kolombekleding, boeiboorden, borstweringen, entrees.

 
 

Bij ALUCOBOND® A2 zijn vervormbaarheid en vrijheid van ontwerpen zeer groot en dit in een onbrandbare kwaliteit. Door de aluminium composiet te bewerken met de modernste freestechnieken zijn met behulp van 3d-software de meest bijzonder creaties denkbaar. De uitgebreide project referenties op onze website geven een goede indruk van wat esthetisch en technisch mogelijk is met aluminium composiet. Een verscheidenheid aan kleuren, waaronder uiteraard unikleuren en metallics, maar ook geborsteld aluminium en onder anderen Spectra en Sparkling kleuren zijn mogelijk. Met Alucobond Design behoort zelfs uw persoonlijke ontwerp geprint op aluminium tot de mogelijkheden.

 

Traditioneel Metselwerk
  
Traditioneel metselwerk is nog steeds de meeste toegepaste gevelafwerking.
 
 

Heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op